VV Alkmaar en trainer Dekker per direct uit elkaar: ''Zwaar besluit''

Dekkercorinaop 606043ba290fa
Dekkercorinaop 606043ba290fa Foto: © Orange Pictures

De wegen van VV Alkmaar en trainer Corina Dekker scheiden per direct. Na diverse gesprekken tussen de clubleiding en de coach is geconstateerd dat het draagvlak voor een verdere samenwerking ontbreekt.

Dat hebben de Alkmaarders dinsdag laten weten. "Het was een zwaar besluit om te nemen. Corina heeft zich vanaf dag één voor de volle honderd procent ingezet voor onze club en is zeer belangrijk geweest in de ontwikkeling van VV Alkmaar", reageert algemeen manager Patrick Tenthof.

Hij vervolgt: "We hebben heel veel respect voor Corina als mens en trainer en willen Corina bedanken voor haar inzet. Voor het clubbelang zien we ons genoodzaakt om ingrijpende veranderingen in de technische staf door te voeren", besluit Tenthof.

Dekker zelf 'betreurt' de breuk tussen haar en de club. "Maar ik ben ook heel dankbaar voor de kansen en de ruimte die ik heb gehad. Ik kijk terug op een mooie en leerzame tijd waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de trainster die ik vandaag de dag ben", is de reactie van Dekker.

VV Alkmaar heeft Mark de Vries aangesteld als hoofdtrainer. Daarnaast zijn er al gesprekken gaande met eventuele assistenten.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand