VV Alkmaar en PEC Zwolle spelen gelijk in vermakelijke wedstrijd

Op vv alkmaar pec zwolle 608c5b371cd1a
Op vv alkmaar pec zwolle 608c5b371cd1a Foto: © Orange Pictures

VV Alkmaar en PEC Zwolle hebben vrijdagavond in de play-offs gelijkgespeeld. In poule B werd het 3-3 in een vermakelijk duel.

VV Alkmaar kreeg in de derde minuut al een mogelijkheid via Sanne Koopman, maar zij schoot naast. Aan de andere kant vloog een schot van Jill Diekman over. Ook deze week stond het aluminium PEC Zwolle in de weg: Jassina Blom knalde een vrije trap tegen de paal.

Niet veel later trof ook Danique Noordman de paal. Na een klein halfuur spelen kreeg VV Alkmaar een grote kans op de 1-0. Sanne Koopman raakte de bal echter helemaal verkeerd. Uiteindelijk was het na 33 minuten wel raak voor de Alkmaarders. Chimera Ripa schoof binnen.

Lang kon VV Alkmaar echter niet genieten van de voorsprong. Marushka van Olst schoot de 1-1 in de verre hoek. Dat betekende tevens de ruststand. Na de pauze was het wederom een vermakelijk duel. Kely Pruim schoot rakelings over en in de 53e minuut was het 1-2 na een eigen doelpunt van Maudy Stoop.

VV Alkmaar leek daarna de gelijkmaker te maken, maar de goal van Ripa werd afgekeurd wegens buitenspel. PEC Zwolle trof vervolgens voor de derde keer het aluminium. Uiteindelijk werd het alsnog 2-2 via Ripa. Tien minuten later kwam VV Alkmaar wederom op voorsprong, ditmaal via Koopman.

PEC Zwolle sleepte er nog een punt uit. Evi Maatman, die deze week haar eerste profcontract tekende, maakte haar eerste goal in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Beide ploegen hadden nog wel kunnen scoren, maar Henriika Mäkelä (VV Alkmaar) stond in de weg voor PEC Zwolle. Ripa trof nog de lat. Uiteindelijk bleef het dus bij 3-3.

Scoreverloop:
34' 1-0 Chimera Ripa
39' 1-1 Marushka van Olst
53' 1-2 Maudy Stoop (e.d.)
68' 2-2 Chimera Ripa
79' 3-2 Sanne Koopman
83' 3-3 Evi Maatman