"Vrouwenvoetbal leek teruggestuurd te worden naar stenen tijdperk"

Nico-Jan Hoogma
Nico-Jan Hoogma Foto: © Pro Shots

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB, vertrekt komende zomer bij de KNVB. Hoogma is onder andere eindverantwoordelijk voor de OranjeLeeuwinnen.

Hij was dus ook voor een groot deel verantwoordelijk voor de aanstelling van de opvolger van Sarina Wiegman vorig jaar. Dat liep niet helemaal soepel, zo zag Tom Knipping van Voetbal International.

"Onder Wiegman - aangesteld door Hans van Breukelen - haalde Oranje in 2019 zilver op het WK. Met een hogere financiële beloning leken Hoogma en directeur amateurvoetbal Jan-Dirk van der Zee een verdere professionalisering na te streven", schrijft Knipping.

Hij vervolgt: "Maar dat beleid ondergroeven ze zelf weer met hun bondscoachbeleid. Wiegman maakte haar vertrek een jaar van tevoren bekend en de bond ging op zoek naar een Sarina-plus."

Uiteindelijk werd Mark Parsons aangesteld als opvolger van Wiegman. "Negen maanden later kwam de KNVB-top op de proppen met een Brits-Amerikaanse parttimer", zag Knipping.

De journalist besluit: "Hij arriveerde bij de eerste kwalificatiewedstrijd prompt drie dagen te laat omdat hij zijn paspoort kwijt was. Het vrouwenvoetbal leek zo alsnog teruggestuurd te worden naar het stenen tijdperk."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand