Eredivisie in De Kuip: "Daarom ga je als klein meisje voetballen"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © Orange Pictures

De speelsters van Feyenoord en Ajax namen het afgelopen zaterdag tegen elkaar op (1-4). De wedstrijd werd gespeeld in De Kuip en er was veel publiek aanwezig in het stadion.

De wedstrijd werd bezocht door een recordaantal bezoekers, 14.618. Nooit eerder kwamen er meer dan 10.000 toeschouwers kijken bij een wedstrijd in de Vrouwen Eredivisie.

Ook de OranjeLeeuwinnen hebben al vaak aangegeven eens in De Kuip te willen spelen, maar de KNVB heeft hier nog altijd niet mee ingestemd. Sherida Spitse, 199-voudig international, mocht nu dan toch met haar club Ajax spelen in Rotterdam.

"Dat wij in dit fantastische stadion mogen spelen, is hartstikke mooi", begint de middenveldster tegenover het Algemeen Dagblad. "Zo indrukwekkend als je vanuit de tunnel het prachtige veld opstapt."

Spitse hoopt dat dit geen eenmalige actie is. "Dit is waarom je als klein meisje gaat voetballen. Dat geeft een extra boost in vergelijking met als je voor 1000 mensen speelt bij, met alle respect, VV Alkmaar."

De vrouwen uit Amsterdam wonnen de wedstrijd in De Kuip vrij eenvoudig, 1-4. Wel moeten ze het kampioenschap overlaten aan FC Twente. Aankomende vrijdag staan de twee ploegen tegenover elkaar. Alleen als Ajax met tien goals verschil weet te winnen zijn de Tukkers geen kampioen.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand