Vraagtekens bij Schotland - Engeland: "Geen kans dat dat gebeurt"

Engeland - Schotland in de Nations League
Engeland - Schotland in de Nations League Foto: © Pro Shots

Dinsdag staan de laatste duels in de groepsfase van de Nations League op het programma. In de groep van Nederland neemt Schotland het op tegen Engeland. Dat riep vraagtekens op, want bij kwalificatie voor de Olympische Spelen zouden de landen samen in Team GB spelen. ESPN-journalist Tom Hamilton verwacht geen cadeautjes van Schotland aan Engeland.

"Er is absoluut geen enkele twijfel bij één van de teams of Schotland Engeland morgenavond zal laten winnen", zegt Hamilton tegen ESPN. "Engeland tegen Schotland is een van de grootste rivaliteiten in het voetbal. Voor de vrouwen gaat dit terug tot hun allereerste internationale wedstrijd in 1972, dat zullen de speelsters ook goed weten. De rivaliteit overstijgt de sport. Of het nu voetbal of rugby is, het is een serieuze aangelegenheid."

Hamilton verwacht dus niet dat Schotland 'zomaar' de wedstrijd weg zal geven. "Er is absoluut geen kans dat dat gebeurt. Er staat persoonlijke trots op het spel en er staat nationale trots op het spel. Het is veel groter dan welke andere wedstrijd dan ook voor Engeland."

De journalist gaat verder: "Het is een grote wedstrijd en zelfs nog groter voor Schotland. Er zijn inderdaad Schotse spelers die hopen deel uit te maken van het Team GB, maar realistisch gezien zijn er drie of vier spelers in het Schotse team die misschien die selectie halen."

"Het draait allemaal om nationale trots. We hebben al gehoord dat Wiegman en Walsh verwachten dat Schotland vol gas zal geven, en ik verwacht dat ook. Ze willen hier in Glasgow een show neerzetten in hun laatste wedstrijd van het jaar. Er is simpelweg geen kans dat het iets minder zal zijn dan een volledige, brute, vechtwedstrijd in Glasgow", aldus Hamilton.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
zo
3/03
Telstar W
16:45
SC Heerenveen V
za
9/03
ADO Den Haag V
14:00
Telstar W
za
9/03
Fortuna Sittard W
16:30
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand