Vraagtekens bij ingrepen Jonker: "Vind dit best wel een gekke wissel"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen verloren vrijdagavond met 2-1 van België. Bondscoach Andries Jonker greep in de laatste minuten in en wisselde drie keer. Eén van de speelsters die naar de kant werd gehaald, was Sherida Spitse. Dat zorgt voor verbazing bij Leonne Stentler.

"Met name omdat ik denk dat je een Damaris en een Kalma ook brengt vanwege hun kracht in de lucht. Ik denk dat je dan best wel wat opportunistischer kan gaan spelen, je hebt niet zoveel tijd meer. En dan haal je degene met de beste trap ervan af", legt de oud-voetbalster en huidig analist uit bij de NOS.

In de plaats van Spitse kwam Kerstin Casparij. "Dan zet je Casparij op een positie waar ze in het Nederlands elftal nog niet eerder heeft gespeeld. Je hebt gezien dat Spitse juist fantastisch in de passing was vandaag (vrijdag, red.) en dat moet Casparij dan ineens in een positie doen, waarin ze dat niet gewend is, misschien niet de ruimtes herkent daarin. Ik vind dit best wel een gekke wissel", oordeelt Stentler.

Ook Tessel Middag plaatst haar vraagtekens bij de ingreep van Jonker. "Spitse gaf als een van de weinige echt goede passes vooruit. Ze slaat ook eens een fase over en zet daardoor speelsters één-op-één met de keeper. Dat is een enorm wapen van haar. Dat hadden we in de laatste vijf minuten van de wedstrijd ook nog wel kunnen gebruiken, samen met haar goede spelhervattingen", denkt zij. "Je ziet gewoon dat zij voetbalintelligentie heeft en de juiste ruimtes vindt. Dat kwam eigenlijk te weinig van andere speelsters van wie je dat ook mag verwachten", zegt Middag.

Lees meer:
0 reacties