Voss-Tecklenburg baalt van arbitrage na EK-finale: "Zit me dwars"

Martina Voss-Tecklenburg bedankt de fans na de verloren EK-finale
Martina Voss-Tecklenburg bedankt de fans na de verloren EK-finale Foto: © Pro Shots

Martina Voss-Tecklenburg, de bondscoach van Duitsland, was na de verloren EK-finale niet te spreken over de scheidsrechters bij het duel tussen Engeland en Duitsland. Volgens de coach is Duitsland een 'duidelijke penalty' onthouden.

"Ik denk nu vooral aan het moment waarop Engeland een duidelijke handsbal maakte", zei Voss-Tecklenburg na afloop op de persconferentie, geciteerd door NU.nl. "De VAR had het moment bekeken, maar gaf geen penalty. In een wedstrijd als deze, is het moeilijk om daarmee om te gaan."

"Ik vraag mezelf af: waarom is de scheidsrechter niet naar de kant geroepen?", gaf de bondscoach aan, die doelde op een moment in de eerste helft, waarbij Leah Williamson de bal op haar arm kreeg. Scheidsrechter Kateryna Monzul gaf geen penalty en ook de VAR greep niet in.

"Ook als het Engeland was overkomen, had ik me dit aangetrokken. Het zit me dwars. Maar ik voel me niet bestolen", aldus Voss-Tecklenburg, wiens ploeg met 2-1 verloor na een verlenging. Desondanks overheerste er trots bij de coach.

"We hebben alles gegeven. Dat maakt het ook zo verdrietig. Ik heb nog niet de juiste woorden kunnen zeggen tegen het team. We kwamen hier om te winnen. Misschien dat ik er morgen een ander gevoel over heb", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand