Vos ziet verbeterpunt bij ADO: "Maar het zijn geen FIFA-spelers"

Stephan Vos
Stephan Vos Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag bleek zondag niet opgewassen tegen PSV. Op bezoek in Eindhoven ging de residentieclub met 3-1 onderuit. Toch was trainer Stephan Vos na afloop trots over het optreden van zijn ploeg in de tweede helft.

"Als je hierheen komt en je staat zo snel met 3-0 achter… Dat doet wel even pijn. Maar complimenten aan de ploeg hoe ze zich herpakken en toch de strijd erin gooien, om te zorgen dat je uiteindelijk 3-1 maakt", sprak Vos na afloop. In de eerste minuten kreeg zijn ploeg een grote kans. "Wij kunnen 1-0 maken, met Louise (van Oosten, red.). In die omschakeling scoren zij de 1-0, dan die penalty…"

"Ik begreep dat ‘ie vrij makkelijk gegeven werd", zei de trainer, die de beelden op dat moment nog niet terug had gezien. "Dan zie je een waanzinnige vrije trap. Ze schiet ‘m gewoon hartstikke goed binnen", doelt Vos op Siri Worm, die de 3-0 maakte. "Uiteindelijk moeten wij zorgen dat we die goal maken. Ik denk dat het na rust wel een andere wedstrijd werd."

Vos gaat verder: "Over de inzet van het team in de tweede helft ben ik zeker tevreden. Zowel de meiden die na de rust erin kwamen als de meiden die invielen. Ik kan niet anders zeggen, veel meters, duels spelen, op zoek naar die goal. Volgens mij kwam PSV wat minder vaak op onze helft, met een enkele corner hier en daar. Maar wij kunnen daar nog gevaarlijker worden."

ADO Den Haag gaf ruimtes weg, waar PSV gebruik van kon maken, zo geeft Vos aan. "Dan toch in de omschakeling dat je daar probeert te komen. Dat is niet gelukt. Dan moet je je plan wijzigen, dat hebben we met elkaar gedaan. Dat was ook de reden voor de dubbele wissel in de rust. De goals die komen vanaf die kant, je moet wat. Er zit uiteraard een idee achter, dat richten we dan zo in. Dat doe je als team."

Voor de ploeg van Vos en mede-trainer Alex Scholte is het maken van doelpunten een verbeterpunt. "Als je ons doelsaldo ziet, we scoren, maar we krijgen ze ook tegen. We verdedigen over het algemeen best goed. In een aantal wedstrijden hebben we het echt goed voor elkaar. Maar als je tot aan de zestien komt en in die laatste fase gaat ‘ie er niet in… Lobke (Loonen, red.) scoort nu weer, volgens mij is dat nummer acht voor haar. Die doet er ook alles aan om doelpunten te maken."

"Daar kunnen we zeker nog meer energie in steken", aldus de coach. "Daar zijn we dagelijks mee bezig. Maar het zijn geen FIFA-spelers, zo zeg ik altijd. Ik kan niet op een knopje drukken van ‘je moet nu schieten’, hoe graag ik ook zou willen. We zijn er elke dag mee bezig. Met trainen, met beelden. Om te zorgen dat we die goals gaan maken."

Iemand die daarbij moet gaan helpen, is Shanique Dessing. De aanvalster wordt de tweede seizoenshelft door ADO gehuurd van PSV. "Wat wij heel fijn vinden, is meiden die snappen wat er bij ADO gevraagd wordt. Shanique weet dat. Als we meiden uit een andere omgeving krijgen, zien we toch wel dat dat een soort aanpassingstijd nodig heeft. Shaan is gewoon onderdeel van onze familie, zeggen we altijd maar. Die komt gewoon weer thuis. Hopelijk kunnen we haar voetbalplezier weer terugbrengen en haar kwaliteiten optimaal benutten", besluit Vos.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand