Vos en Scholte werkten samen: "Soms ging het hard tegen hard"

Stephan Vos
Stephan Vos Foto: © BSR Agency

Alex Scholte en Stephan Vos stonden afgelopen jaar als duo langs de lijn bij ADO Den Haag. Een spannende uitdaging, zo blikt Vos terug in het magazine van de residentieclub.

Terugkijkend is de conclusie dat Vos samen met Scholte een prima jaar doormaakte. "Dat zit voor een belangrijk deel in het vertrouwen in elkaar", geeft hij aan. Een externe partner hielp beide trainers elkaar beter te leren kennen. "Dat kwam een gezonde samenwerking ten goede, omdat je wist wat je aan elkaar had. Bij die samenwerking horen ook onderlinge discussies. Soms ging het hard tegen hard, maar altijd met respect voor elkaar."

Volgens Vos was het delen van de energie het grootste voordeel van het duo-hoofdtrainerschap. "Als je je met z’n tweeën inspant, kan de een de ander voorhouden of iets wel wijs is, of hij daar wel aan heeft gedacht. Samen kwamen wij ook tot een natuurlijke taakverdeling. Zo hield Alex contact met Bianca Koppers over spelers van de beloften en ging ik over de planning en de inhoud van trainingen. Naarmate het seizoen vorderde, kwamen wij ook steeds meer op één lijn. Wat ik dacht, was vaak wat ik Alex hoorde zeggen.”

Vos vindt het daarom ook jammer dat Scholte deze zomer vertrekt. "Ik denk dat wij in onze samenwerking 80 procent van wat mogelijk is hadden bereikt en het komende seizoen richting de 100 procent hadden kunnen gaan", aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties