Voorvechter Amsterdams vrouwenvoetbal krijgt de Amsterdamspeld

Meerdere ballen op het veld
Meerdere ballen op het veld Foto: © BSR Agency

Afgelopen zaterdag heeft Clarie Verwers de Amsterdamspeld ontvangen uit handen van wethouder Sofyan Mbarki (Sport en Bewegen). Verwers ontving de onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet voor het vrouwenvoetbal in Amsterdam, met name voor vrouwen van 35 jaar en ouder.

Dat meldt de Gemeente Amsterdam. Verwers heeft volgens de gemeente tien jaar geleden als trainer en actief voetbalster het initiatief genomen om naast het bestaande aanbod voor 30+ vrouwen een eigen competitie voor vrouwen van 35 jaar en ouder op te zetten, en deze ingebed te krijgen binnen het aanbod van KNVB en voetbalclubs in Amsterdam en omstreken. 

Dit droeg eraan bij dat vrouwen een volwaardige plek kregen binnen de destijds door mannen gedomineerde voetbalclubs, met een volwaardig aanbod aan voetbalspelvormen. "In de loop van de jaren zijn veel vrouwen van diverse achtergronden met elkaar in contact gekomen, wat heeft geleid tot beter contact en meer plezier binnen voetbalclubs en tussen clubs en spelers onderling. Verwers wilde met de nieuwe 35+ competitie niet alleen voorkomen dat vrouwen gingen stoppen met de sport omdat er geen plaats was in een team met jongere meiden, maar wilde hiermee ook bevorderen dat vrouwen van 35 jaar en ouder weer in beweging zouden komen", aldus de gemeente.

Het initiatief uit 2014 van Verwers is in samenwerking met de KNVB uitgegroeid tot een zaterdagcompetitie van 18 teams van 14 verenigingen. Verwers is zelf ook nog altijd actief op het veld.

Lees meer:
0 reacties