Voormalig FC Twente-duo wordt herenigd: "Dat geeft mij die kans"

Carin Bakhuis bij SV Meppen
Carin Bakhuis bij SV Meppen Foto: © BSR Agency

Carin Bakhuis gaat komend seizoen aan de slag als assistent-trainer van VfL Wolfsburg. De Nederlandse coach wordt daarmee herenigd met Tommy Stroot, de huidig trainer van Die Wölfinnen.

Bakhuis was eerder twee jaar assistent bij FC Twente, waar Stroot ook werkzaam was. Ze werkten één seizoen samen. De 34-jarige coach ging daarna op eigen benen staan bij het Duitse SV Meppen. In de 2. Bundesliga staat Bakhuis met haar ploeg momenteel op een derde plaats, met één punt achterstand op de nummers één en twee.

SV Meppen had haar graag willen behouden. "We hadden graag met haar willen samenwerken. Het verlies is pijnlijk, vooral omdat onze samenwerking altijd gekenmerkt werd door respect en vertrouwen en uiteindelijk ook door vriendschap. Carin past 100% bij haar stijl en eigenschappen als trainer."

Bakhuis nam het besluit om aan de slag te gaan bij VfL Wolfsburg met een lach en een traan. "Het is en is tot nu toe een adembenemende tijd geweest in Meppen, waarin ik veel vrijheid kreeg om een ​​team te ontwikkelen, maar ook mezelf als coach. Ik moet dan ook mijn grote dank uitspreken aan alle betrokkenen voor het feit dat zij mij twee jaar geleden dit vertrouwen hebben geschonken", reageert ze op de clubwebsite.

"Mijn nieuwe job geeft mij de kans om op het hoogste internationale niveau te werken. Tot die tijd gaat al mijn aandacht uit naar SV Meppen. We hebben samen een geweldig team gevormd en willen tegen het einde van het seizoen veel bereiken", zegt Bakhuis.

Lees meer:
0 reacties