Voormalig assistent van PSV fel: "Nederland heeft geen leider"

Ovidiu Stinga als assistent-trainer bij PSV
Ovidiu Stinga als assistent-trainer bij PSV Foto: © Pro Shots

Het Nederlands mannenelftal neemt het volgende week in de achtste finale van het EK op tegen Roemenië. Ovidiu Stinga, die tussen 1996 tot 2001 bij de mannen van PSV speelde en later ook assistent-trainer bij de vrouwentak was, uit in aanloop naar het duel sterke kritiek op Oranje.

Stinga heeft alle vertrouwen in Roemenië. Hij denkt dat zijn thuisland meer kans maakt dan in het verleden. "Dat komt ook doordat onze tegenstander geen generatie heeft om ons bang mee te maken", zegt hij tegenover Gazeta Sporturilor. "Nederland heeft geen nummer tien zoals in het verleden. Ze hebben geen leider."

Ook Memphis Depay valt volgens hem niet in die categorie. "Je kan hem niet vergelijken met Van Basten, Gullit, Bergkamp, Van Persie en anderen", aldus Stinga, die wel sterke punten bij Oranje ziet: "De vleugelverdedigers komen veel op, Gakpo scoort makkelijk en maakt het verschil. Plus, het spel met de bal."

De voormalig assistent van de Eindhovenaren deed ook nog een voorspelling: "Ik neig naar Nederland. Maar ik hoop met heel mijn hart op een verrassing."

Lees meer:
0 reacties