Voormalig ADO-speelster naar België: "Terug plezier beleven"

Sharona Tieleman in het shirt van ADO Den Haag
Sharona Tieleman in het shirt van ADO Den Haag Foto: © Orange Pictures

Sharona Tieleman vervolgt haar carrière in België. De 26-jarige verdedigster heeft een contract getekend bij Eendracht Aalst.

Tieleman speelde de afgelopen jaren voor ADO Den Haag, waar ze in 2021 afscheid nam. De verdedigster liep tweemaal een zware knieblessure op, maar nu is Tieleman weer helemaal fit. De afgelopen maanden deed ze ritme op bij VV IJzendijke.

"Ik wil nu bij Eendracht Aalst terug plezier beleven en naar mijn oude niveau toegroeien. Ik speelde in de Eredivisie meestal als linksachter maar kan ook hoger op de flank spelen. Snelheid, duelkracht en techniek zijn mijn voornaamste kwaliteiten. Af en toe kon ik ook wel eens een doelpuntje meepikken door te infiltreren", geeft ze aan op de website van haar nieuwe club.

Haar keuze voor Eendracht Aalst is een logische: "Ik wou terug op het hoogste niveau aan de slag maar dichtbij de familie in Terneuzen blijven. Ik praatte met Club YLA maar er waren twijfels aan beide kanten. Maar soms als je ergens binnenkomt, ben je meteen verkocht. Dat was zo bij ADO Den Haag, waar ik me meteen thuisvoelde, en hetzelfde gevoel kreeg ik in Aalst."

"Het familiale karakter spreekt mij ook aan, ver weg van alle druk. Bovendien heb ik met mijn zus Sylvana een perfecte gids die de Belgische competitie zeer goed kent. Fijn ook dat ik met Niekie Pellens een landgenote tref", aldus Tieleman.

Ze besluit: "We moeten er met Eendracht uithalen wat er inzit. Bij ADO pakten we punten tegen Ajax en Twente door een enorme vechtlust te koppelen aan kwaliteit. Dat moet hier ook mogelijk zijn tegen de topclubs in de Super League."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand