Voorbeschouwing: play-offs Eredivisie vrijdag 21 april

Na de interland- en bekerperiode wordt de Eredivisie eindelijk weer hervat. Vanaf dit weekend gaan de play-offs van start, te beginnen met de kampioenspoule (Poule A) op de vrijdag. Dit weekend ontvangt ADO Den Haag in het Kyocera Stadion de koploper, Ajax, en gaat FC Twente op bezoek bij PSV.

ADO Den Haag vs Ajax

De strijd om het kampioenschap krijgt een nieuwe wending door de introductie van de play-offs. Daardoor reist Ajax met een voorsprong van “maar” vijf punten af naar Den Haag voor de confrontatie tegen ADO Den Haag. De twee ploegen stonden dit seizoen (in zowel de competitie als de beker) al vier keer eerder tegenover elkaar. Tot nu toe wist ADO Den Haag nog niet te winnen van de ploeg van Ed Engelkes. Met een achterstand van zeven punten op de koploper kan ADO Den Haag in de openingsspeelronde van de play-offs bij winst de titelstrijd weer extra spannend maken.

PSV vs FC Twente

Zoals verwacht mag worden bij een kampioenspoule, staan er in de laatste zes speelrondes alleen nog maar prachtige affiches op het programma in de strijd om het landskampioenschap. FC Twente, de regerend landskampioen, gaat allereerst op bezoek bij PSV op sportpark De Herdgang in Eindhoven. De ploeg van Tommy Stroot kijkt momenteel tegen een akelige achterstand van vijf punten aan, maar FC Twente speelt dus nog twee keer tegen Ajax. De tegenstander van dit weekend, PSV, is bezig aan een uitstekende opmars en wist zelfs afgelopen week de finale van de KNVB Beker te bereiken. Alhoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat PSV zich nog nadrukkelijk gaat melden in de strijd om de titel, zal het absoluut geen makkelijke avond gaan worden voor FC Twente.

Fotograaf: Nienke van der Tak