Vivianne Miedema: "We hebben soms een schop onder de kont nodig"

Beth Mead en Vivianne Miedema
Beth Mead en Vivianne Miedema Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen boekte dinsdagavond een knappe overwinning op Engeland (2-1) in de Nations League. De ploeg van bondscoach Andries Jonker moest het in Utrecht nog altijd stellen zonder topscorer Vivianne Miedema, maar de spits van Arsenal bekeek het duel in Stadion Galgenwaard wel aandachtig.

"Voor mij is het geen verrassing dat we met Oranje wonnen van Engeland", zegt Miedema in haar column in het Algemeen Dagblad. "Met de manier waarop we de laatste periode spelen, kunnen we op een goede dag van iedereen winnen. Dus ook van WK-finalist Engeland. Na het verlies afgelopen vrijdag tegen België komt deze zege natuurlijk precies op het goede moment."

"We hebben soms een schop onder de kont nodig om te laten zien dat we echt wel wat kunnen", vervolgt de spits. "Die verloren wedstrijd tegen België was natuurlijk niet goed, maar ik kan wel verklaren hoe zoiets gaat. Na het WK in Australië en Nieuw-Zeeland hebben veel meiden nauwelijks vrij gehad en wachtte met de clubs alweer de Champions League. Dan kom je toch niet helemaal scherp aan bij Oranje."

Miedema wil met Nederland terug naar de wereldtop én naar de Olympische Spelen van 2024. "Daarom was deze overwinning op Engeland heel belangrijk", beseft ze. "Het was do or die. Ook om de weg naar de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs nog open te houden. De laatste Spelen in Tokio in 2021 vonden door alle coronarestricties onder extreme omstandigheden plaats, dus het zou natuurlijk prachtig zijn om ook de 'echte' Spelen mee te maken. Zeker omdat het dicht bij huis is en veel fans die kant op kunnen komen. Maar het is nog een lange weg om dat te bereiken."

Lees meer:
0 reacties