Vivianne Miedema uit kritiek: "Eigenlijk gewoon niet mogelijk"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen bereiden zich momenteel voor op de laatste twee EK-kwalificatieduels, tegen Italië en Noorwegen. Deze wedstrijden staan halverwege juli gepland, tot grote ergernis van onder meer bondscoach Andries Jonker.

Ook Vivianne Miedema is er niet over te spreken. "Volgens mij heb ik in de afgelopen jaren vaak genoeg gezegd dat we met z'n allen verantwoordelijkheid moeten nemen en moeten gaan kijken naar de kalender. Als je kijkt, helaas, naar alle blessures, nu hier bij het Nederlands elftal en in het vrouwenvoetbal op zich, ja... Het kan zo gewoon niet langer", is ze duidelijk in gesprek met ESPN.

De spits vervolgt: "Dat je een window in juni plant, oké. Maar dat je vervolgens dan je volgende window in juli plant, is gewoon eigenlijk niet mogelijk. Daar moeten we volgens mij met z'n allen heel erg hard naar gaan kijken. Als speelsters zijnde, als coaches zijnde en als clubs en bonden zijnde moeten we een statement, een standpunt in gaan nemen."

Of Miedema het gevoel heeft dat ze roepende is in een woestijn? "Het is lastig, vooral ook als je kijkt naar dat de planning een aantal jaren van tevoren wordt gemaakt. Het enige wat wij als speelsters zijnde kunnen doen, is blijven aangeven", zegt de aanvalster. "En vervolgens moeten we op onszelf passen om te zorgen dat we niet geblesseerd raken. Volgens mij is dat het allermoeilijkste in het voetbal, want je wil altijd spelen en je wil altijd onderdeel zijn van het team. Dan is het heel moeilijk om af en toe te zeggen 'nu niet'."

Lees meer:
0 reacties