Vivianne Miedema transfervrij: "Dat zou een goede match zijn"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema is komende zomer transfervrij op te pikken bij Arsenal. De club uit Londen heeft besloten de 27-jarige spits geen nieuwe verbintenis aan te bieden, waardoor er na zeven jaar een einde aan de samenwerking komt.

Een terugkeer naar Nederland zit er nog niet in, zo denkt Leonne Stentler. "Ze blijft zeker nog in het buitenland actief, bij grote clubs in Europa. Dat weet ik zeker", voorspelt de voormalig voetbalster in gesprek met Sportnieuws.nl. Dat Miedema het afgelopen jaar nauwelijks in actie kwam door een zware knieblessure, maakt volgens Stentler niet uit.

"Deze blessure zal geen struikelblok zijn voor een transfer. Dat is allang niet meer zo", verwacht de oud-OranjeLeeuwin. "Ze moet een club vinden die haar de tijd gunt om volledig te herstellen van die blessure. Als zij fysiek fit is, dan is ze zo ongelofelijk goed. Miedema heeft helemaal geen concurrentie, nergens niet", maakt Stentler duidelijk.

In het verleden werd de Hoogenveense al gekoppeld aan FC Barcelona. Of dat een optie is? "Als je kijkt naar haar speelstijl, zou dat een goede match zijn. Maar ik zie haar ook wel naar Olympique Lyon gaan, de Champions League-finalist van dit jaar. Ze wil die nog een keertje winnen", weet Stentler.

Manchester City is ook een optie voor Miedema. "Manchester City of Chelsea misschien. Ik weet niet hoe haar voorkeuren bij Engelse clubs zijn. Of ze bijvoorbeeld echt een Arsenal-hart heeft", aldus de oud-voetbalster. Stentler denkt dat de spits haar keuze niet af zal laten hangen van Nederlandse ploeggenoten. "Zij heeft een behoorlijk eigen willetje. Ze heeft de laatste jaren wel meer vrienden in het vrouwenvoetbal gemaakt, ook Engelse speelsters kent ze nu door en door."

"Ik denk dat ze eerder een keuze maakt op basis van haar eigen voorkeur. Het moet een interessante aanbieding zijn, of een club die zij zelf erg leuk vindt. Ook moet de speelstijl kloppen, want daar is ze vaak kritisch op", aldus Stentler.

Lees meer:
0 reacties