Vivianne Miedema: "Mentaal en fysiek is het heel moeilijk geweest"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema heeft een lastige tijd achter de rug. De 27-jarige spits bleef maar kwakkelen met haar knie, nadat ze in december 2022 haar kruisband scheurde. Miedema hoopt nu weer fit te zijn en er te staan als de OranjeLeeuwinnen het opnemen tegen Italië en Noorwegen.

"Het was lastig de afgelopen maanden. Op een gegeven moment ben je weer fit, raak je weer geblesseerd, ben je weer fit en raak je nog een keer geblesseerd. Mentaal en fysiek is het heel moeilijk geweest", geeft ze toe in gesprek met de NOS. "Vandaar ook de reden dat ik in juni niet mee heb gedaan, langer vakantie heb genomen en nu een langere voorbereidingsperiode heb op juli en natuurlijk volgend seizoen."

Miedema wil zo snel mogelijk weer negentig minuten kunnen maken, zo geeft ze aan. "Maar dat moeten we met z'n allen wel op een verstandige manier doen. Of het haalbaar is dat dat in juli is? Als alles goed gaat, dan ga ik dat nu niet uitsluiten. Daar gaan we naar kijken. We gaan kijken wat verstandig is. Maar hopelijk ben ik voor beide wedstrijden beschikbaar", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties