Vivianne Miedema ging voor reset: "Ik was er gewoon zo klaar mee"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © Pro Shots

Vivianne Miedema meldde zich deze week weer bij de OranjeLeeuwinnen. De 27-jarige spits is na een vakantie weer helemaal klaar om zich compleet terug te knokken.

"Ik heb een iets langere vakantie gehad dan de rest van de meiden. In juni heb ik besloten om niet mee te doen, om echt de reset te krijgen. Even fysiek en mentaal weg. Voor mij was het nu wel weer tijd om weer te kunnen beginnen", vertelt Miedema aan ESPN.

In juni was ze niet van de partij bij Oranje. "Ik was toen fysiek fit. Maar we hebben allemaal gevolgd hoe de afgelopen twee jaar zijn gegaan. In maart ben ik nog een keer geopereerd. Op een gegeven maken moet je volgens mij de keuze maken om of wat langer vakantie te hebben of om door te blijven sukkelen. Ik was er gewoon zo klaar mee, dat ik zei: 'Oké, reset, vrij en dan gaan we weer opnieuw opbouwen'."

Die opbouw is dus deze week begonnen. Miedema is echter ook fysiek bezig geweest tijdens haar vakantie. "Met de afgelopen blessures die ik heb gehad is het niet zo dat ik vier weken weg kan en niks hoef te doen. Dus ik ben zeker om de dag naar de gym geweest, om het bij te houden en om ervoor te zorgen dat ik hier in een goede conditie aan kom."

"Dat hoort bij het voetbal, dat hoort bij het professionele voetbal. Verder heb ik zoveel mogelijk tijd vrij proberen te nemen, op vakantie geweest en gewoon leuke dingen gedaan", vertelt de spits, die onder andere naar Griekenland is geweest.

Beth Mead en Vivianne Miedema op vakantie
FOTO'S | Miedema en Mead genieten van vakantie in Griekenland Lees ook
Lees meer:
0 reacties