Vivianne Miedema: "Een mooiere gelegenheid kan ik amper bedenken"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © Pro Shots

Vivianne Miedema kijkt uit naar de ontmoeting tussen de OranjeLeeuwinnen en Duitsland. Het duel om de derde plek in de Nations League is vooral de strijd om een olympisch ticket. Miedema heeft als voormalig SC Heerenveen-speelster zin in het treffen in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik heb nog nooit in het Abe Lenstra Stadion gespeeld. Een mooiere gelegenheid, voor een vol huis nog wel, kan ik amper bedenken", zegt Miedema in gesprek met De Telegraaf. "Dit is echt een hartstikke grote wedstrijd voor ons, voor een vol stadion. Als we hier niet gemotiveerd voor kunnen zijn, waarvoor dan wel?"

De OranjeLeeuwinnen hadden zich vrijdag al kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen, maar verloren met 3-0 bij Spanje. Doordat Duitsland met 2-1 onderuit ging bij Frankrijk, is er nog hoop voor Nederland. "Dus was het billenknijpen", beseft Miedema. "Je hebt tenslotte nooit van Duitsers gewonnen voordat ze in de bus zitten. Voetbal is wat dat betreft ook een gek spel: je verliest met 3-0, maar uiteindelijk ben je blij dat je nog in leven bent."

Woensdag kan Oranje alsnog het olympische ticket pakken. "Ik verwacht dat we tegen Duitsland meer de bal zullen hebben dan vanavond (vrijdag, red.), zodat we meer kunnen voetballen. Dat ligt ons gewoon beter, mij in ieder geval. Het is gewoon weer een topwedstrijd, zo simpel ligt het", besluit Miedema.

Lees meer:
0 reacties