Vivianne Miedema blinkt uit bij Champions League-zege Arsenal

Vivianne Miedema blonk donderdagavond uit bij de Champions League-wedstrijd van Arsenal tegen Hoffenheim. De Friese spits scoorde en gaf een assist bij de 4-0 zege.

Arsenal kwam na ruim twintig minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Kim Little benutte een strafschop, die werd gegeven na een overtreding op Beth Mead. Vlak voor rust werd het 2-0 via Tobin Heath, die de bal voor het intikken kreeg na een goede kopbal van Miedema.

Vivianne Miedema met Arsenal tegen Hoffenheim
Vivianne Miedema met Arsenal tegen Hoffenheim Foto: © Pro Shots

In de 51ste minuut tekende Miedema zelf voor de 3-0. De spits van de OranjeLeeuwinnen kon de bal van dichtbij binnentikken. Miedema werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald, waarna Arsenal nog uitliep naar 4-0 door een treffer van Leah Williamson.

Arsenal deed door de overwinning op Hoffenheim goede zaken in de poule. De ploeg uit Londen bezet nu de tweede plek achter FC Barcelona, dat nog geen puntenverlies heeft geleden. Arsenal en Hoffenheim staan allebei op drie punten.