Visser richt Hera United op: "We willen meedraaien in de top"

Olympisch Stadion in Amsterdam
Olympisch Stadion in Amsterdam Foto: © Pro Shots

Hera United moet de eerste Nederlandse profclub worden die zich volledig richt op het vrouwenvoetbal. De club is momenteel 'in de maak' en wil de wedstrijden gaan spelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Hera is opgericht door Marieke Visser en volgens haar is het belangrijk dat de vrouwenvoetbalclub er komt. "De bestaande voetbalclubs voor vrouwen staan altijd in de schaduw van de mannenclubs. Deze club niet. We leggen de focus op de vrouwen. Onder het motto: alles wat aandacht krijgt, groeit", zegt ze tegenover Margriet.

Visser wil dat Hera United een plaats wordt waar je als vrouw niet hoeft te vechten voor bijvoorbeeld een beter salaris. "Veel vrouwen in de eredivisie hebben naast hun voetbalcarrière ook nog een normale baan. Dat lijkt mij niet de bedoeling. Wij willen ervoor zorgen dat zij voor hun voetbalcarrière ook een normaal salaris verdienen", geeft ze aan.

Ze gaat verder: "We willen meedraaien in de top en ook laten zien dat we dat zonder mannen kunnen behalen. Vrouwen kunnen dit net zo goed zelf bepalen en hoeven niet afhankelijk te zijn van een mannenclub."

Het doel is duidelijk. Hera United moet vanaf het seizoen 2025/26 gaan bestaan. "Dan spelen de vrouwen van Hera United mee in de Eredivisie", spreekt Visser haar hoop uit.

Lees meer:
0 reacties