Visscher weet: "Vrouwenvoetbal is nog te weinig een verdienmodel"

Amber Visscher
Amber Visscher Foto: © Pro Shots

Amber Visscher maakte afgelopen zomer de overstap van Saestum naar FC Utrecht. Ze combineert het voetballen in de Azerion Vrouwen Eredivisie met de studie Economics and Business Economics aan de UU.

Dit schooljaar wil ze deze studie afronden. "Ik heb een wat rustiger jaar op studie. Ik moet nog drie vakken halen, waar ik het hele jaar voor heb", vertelt Visscher in het Algemeen Dagblad. "Of een regulier studiejaar te doen zou zijn? Een aantal teamgenoten is dit jaar ook begonnen met studeren. Zij begonnen met twee vakken per blok, maar gaan nu ook naar één vak. Dan maar een jaartje langer over je studie doen."

Zodra de verdedigster klaar is met haar bachelor, gaat ze door voor een master. "Maar daar wacht ik nog even een jaartje mee. Volgend seizoen wil ik de focus dan wat meer op voetbal leggen, maar daarnaast nog wel werken. Om een beetje financiële vrijheid te hebben, is dat wel nodig", zegt ze. Waarom ze er toch voor kiest om een master te gaan doen? "Ik weet honderd procent zeker dat ik tijdens m'n carrière moet blijven werken. En als er een fase komt dat ik wel van voetbal kan leven, is dat tijdelijk. Dan wil ik wel een master gedaan hebben."

Visscher vindt alle tijd en moeite die ze stopt in het voetbal het waard. "Anders had ik wel iets anders gedaan. Maar als je het omrekent naar uurloon, krijg je natuurlijk bijna niks. Dat is ook niet gek, want het moet voor de club rendabel blijven. Het verschil met de mannen is wel heel groot", weet ze. Op korte termijn verwacht ze niet dat ze kan leven van het voetbal: "Het vrouwenvoetbal is nog te weinig een verdienmodel. Als er een dag komt dat iedere speelster in Nederland ervan kan leven, vrees ik dat ik al gestopt ben", aldus de 21-jarige Visscher.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand