Visscher droomt: "Ajax of FC Twente, dat lijkt me heel gaaf"

Amber Visscher bij FC Utrecht
Amber Visscher bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht pakte zaterdag in eigen huis een punt tegen AZ. De Domstedelingen hadden echter meer gewild dan een 2-2 gelijkspel, zo erkent Amber Visscher.

"Het voelt wel als twee verloren punten", is ze eerlijk in het Algemeen Dagblad. "Misschien dat we stiekem een beetje naar de top-4 kijken, maar dan moet je heel constant zijn en dus ook dit soort wedstrijden winnen", baalt ze. "We spreken dus nog gewoon van het linkerrijtje als doel."

Visscher verruilde Saestum afgelopen zomer voor FC Utrecht. "In eerste instantie was het echt wel even wennen", zegt de linksback annex linksbuiten. "Vooral de hoeveelheid trainingen. Dat was bij Saestum drie avonden, nu is dat vijf of zes keer per week en overdag. Conditioneel had ik het in het begin zwaar, maar toen ik eenmaal aangehaakt was, liep het."

Tot dusver krijgt Visscher wekelijks het vertrouwen van coach Linda Helbling, die ook lovende woorden voor haar pupil heeft. "Ze doet het hartstikke goed. Ze laat keer op keer zien op dit niveau thuis te horen. Zeker met haar linkerbeen heeft ze een enorme kwaliteit in huis."

De 21-jarige speelster uit Zeewolde past zich dus redelijk simpel aan aan het voetbal op het hoogste niveau. "Het is niet dat mijn hele leven nu om voetbal draait, dat kan financieel ook niet. Maar ik leef wel als een prof. Dat bevalt me wel", is ze eerlijk. Waar haar ambities liggen? "Ik denk daar eigenlijk niet over na. Ajax of Twente is echt nog wel stap omhoog, dat lijkt me heel gaaf. En wellicht ooit het buitenland. Maar zo ver ben ik echt nog niet. Eerst nog maar even bij Utrecht blijven en mijn opleiding afronden", aldus Visscher.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand