Vijf genomineerden Eredivisie Talent van het Jaar bekendgemaakt

Esmee Brugts
Esmee Brugts Foto: © Pro Shots

Marit Auée, Esmee Brugts, Charlotte Hulst, Danique Noordman en Liz Rijsbergen maken kans op de prijs van Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar. De awards worden op maandag 4 september om 20.30 uur uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards. De awardshow is live te zien op ESPN.

De 21-jarige Auée was afgelopen seizoen een van de sterkhouders bij FC Twente. Met de Tukkers won de verdedigster de Super Cup, Eredivisie Cup en TOTO KNVB Beker. Esmee Brugts (net 20) toonde haar kwaliteiten afgelopen jaar bij PSV. De jongeling, inmiddels basisspeelster bij de OranjeLeeuwinnen, was goed voor acht competitiedoelpunten.

Hulst was afgelopen seizoen speelster bij het verrassende Fortuna Sittard. Met de Limburgers eindigde de 20-jarige aanvalster als derde in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Hulst scoorde zes goals. Noordman was een van de uitblinkers aan de zijde van PEC Zwolle. Daarmee verdiende de 19-jarige aanvallende middenveldster uiteindelijk ook een transfer naar Ajax, zo werd woensdag bekend.

Rijsbergen maakt naast de prijs van Talent van het Jaar ook kans op de award voor Speelster van het Jaar. De 21-jarige Rijsbergen was afgelopen jaar zeer belangrijk voor ADO Den Haag. Samen met Jaimy Ravensbergen vormde ze het tandem 'RiRa'. Rijsbergen was goed voor elf competitiegoals en maakte deze zomer de overstap naar FC Twente, evenals Ravensbergen.

In aanwezigheid van spelers, coaches en andere prominenten uit de Eredivisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie worden op maandag 4 september de prijzen uitgereikt in DeFabrique in Utrecht. De avond wordt gepresenteerd door ESPN-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias. De awardshow is om 20.30 uur live te zien op ESPN.

De Eredivisie Awards zijn een initiatief van Eredivisie CV en ESPN, in samenwerking met de Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB. VriendenLoterij, KPN, Unibet en Cruyff Foundation zijn partner van de Eredivisie Awards. De Eredivisie Speler van het Jaar en Azerion Vrouwen Eredivisie van het Jaar worden in samenwerking met spelersvakbond VVCS gekozen door de aanvoerders van de Eredivisieclubs. In samenwerking met Coaches Betaald Voetbal kiezen de trainers het Johan Cruijff Talent van het Jaar en het Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar.

Lees meer:
0 reacties