Viertal ontbreekt bij Oranje: "Kan nu absoluut niet voetballen"

De OranjeLeeuwinnen spelen in april de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Noorwegen. De ploeg van bondscoach Andries Jonker moet het daarin zonder Vivianne Miedema en Daphne van Domselaar doen.

De spits en de doelvrouw zijn geblesseerd. "Vivianne is geopereerd en is inmiddels weer hard aan het werk om te revalideren. Ze kan nu absoluut niet voetballen, maar hoopt deze zomer nog wel in actie te komen. Daphne van Domselaar is ook geopereerd, aan haar heup. Drie tot vijf maanden uitgeschakeld, die gaat dit seizoen niet meer in actie komen", zegt Jonker bij OnsOranje.

"Ze is ook hard aan het werk, maar voorlopig kunnen we op beide absoluut niet rekenen", aldus de bondscoach. Ook Jackie Groenen en Lieke Martens ontbreken in de selectie. "Lieke Martens en Jackie Groenen zijn beiden helaas geblesseerd. We hebben ervoor gekozen om ze te laten herstellen bij hun club in Parijs, en ze daarmee de reis naar Nederland, en vervolgens naar Italië te besparen."

"Wellicht kunnen ze nog aansluiten in aanloop naar de tweede wedstrijd als het herstel dermate goed verloopt. De eerste wedstrijd gaan ze sowieso niet", zegt Jonker.

Lees meer:
0 reacties