VIDEO'S | Yohannes keert met medaille huiswaarts, Koga verliest

De Verenigde Staten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd, red.) de SheBelieves Cup gewonnen. In Columbus moesten penalty's de winnaar aanwijzen in de wedstrijd tegen Canada.

De Canadese ploeg kwam vijf minuten voor rust op voorsprong via Adriana Leon, maar Sophia Smith zorgde na de pauze voor een 2-1 voorsprong voor Team USA. Canada knokte zich echter nog terug op gelijke hoogte. De bal ging vier minuten voor tijd op de stip en Leon maakte vanaf elf meter geen fout.

Daardoor stond beide ploegen een penaltyserie te wachten. Die eindigde in 5-4, door de winnende van Arsenal-speelster Emily Fox. Bij Amerika bleef Lily Yohannes de gehele wedstrijd op de bank. De Ajax-middenveldster maakte haar debuut deze interlandperiode dus niet, aangezien ze ook in de halve finale niet inviel.

De wedstrijd om de derde plaats ging tussen Japan en Brazilië. Bij de Japanse ploeg had Feyenoorder Toko Koga een basisplaats. Zij speelde de gehele wedstrijd mee. In de reguliere speeltijd werd het 1-1, waarna ook hier strafschoppen genomen moesten worden. Japan miste drie keer, terwijl Brazilië die drie penalty's wel raak schoot. Daardoor gingen Marta en co met de bronzen medaille naar huis.

Lees meer:
0 reacties