VIDEO'S | Chelsea op doelsaldo kampioen van Engeland, City grijpt mis

Chelsea is voor de vijfde keer op rij kampioen van Engeland geworden. Op doelsaldo eindigde de club uit Londen boven het Manchester City van Jill Roord en Kerstin Casparij.

Chelsea, waar Aniek Nouwen al maandenlang ontbreekt vanwege een zware knieblessure, won met 6-0 op bezoek bij Manchester United. Mayra Ramirez was al na twee minuten trefzeker en niet veel later tekende Johanna Rytting Kaneryd voor de 0-2. Nog voor rust liep Chelsea uit naar een verschil van vier, via Sjoeke Nüsken en nogmaals Ramirez.

Na de pauze maakte Melanie Leupolz een goal, waarna Fran Kirby, die Chelsea na dit seizoen verlaat, de eindstand op 6-0 bepaalde. Daarmee eindigt de ploeg uit Londen bovenaan op doelsaldo. Manchester City, met Casparij in de basis, won met 2-1 op bezoek bij Aston Villa, waar Daphne van Domselaar al een tijdje afwezig is vanwege een heupblessure.

Namens de club uit Manchester scoorden Mary Fowler en Lauren Hemp. Die 2-1 zege was dus niet genoeg om kampioen van Engeland te worden. Chelsea zegevierde uiteindelijk met een doelsaldo van +53, City eindigt op +46. Arsenal, dat met 5-0 won van Brighton & Hove Albion, eindigt als derde.

Lees meer:
0 reacties