VIDEO | Van de Donk scoort fraaie goal, PSG na penalty's door

Olympique Lyon en Paris Saint-Germain staan in de finale om het Franse landskampioenschap. De ploeg uit Parijs versloeg stadsgenoot Paris FC na strafschoppen, terwijl Lyon afrekende met Reims.

De play-offs zijn dit seizoen nieuw in de Franse competitie. Olympique Lyon eindigde het reguliere seizoen met elf punten voorsprong op PSG, maar dat leverde uiteindelijk dus geen nieuwe landstitel op. Daarvoor zal komende vrijdag gestreden moeten gaan worden.

PSG kwam afgelopen weekend in eigen huis op achterstand na 36 minuten spelen, maar vijf minuten in de tweede helft viel de 1-1. Paris FC kwam vervolgens weer op voorsprong. Dankzij een goal van Marie-Antoinette Katoto werd het 2-2. Uiteindelijk werden er penalty's genomen. Paris Saint-Germain nam die beter: 5-4. Jackie Groenen begon in de basis bij PSG en werd na 88 minuten spelen gewisseld. Lieke Martens speelde de tweede helft mee en was trefzeker in de strafschoppenserie.

Een dag later rekende Olympique Lyon simpel af met Stade Reims: 6-0. Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hadden een basisplaats. Eerstgenoemde scoorde na iets meer dan een halfuur spelen op fraaie wijze de tweede treffer. Egurrola gaf tien minuten in het tweede bedrijf een assist bij de 4-0. Zij speelde de gehele wedstrijd mee, Van de Donk ging in de 77e minuut naar de kant.

Lees meer:
0 reacties