VIDEO | Scorende Martens met FC Barcelona te sterk voor Miedema

Martensgoal 615d6aa14729c

FC Barcelona is dinsdagavond uitstekende begonnen aan de groepsfase van de Champions League. De Spaanse topclub was in eigen huis met 4-1 te sterk voor Arsenal.

Bij Arsenal had Vivianne Miedema een basisplaats. De spits van de OranjeLeeuwinnen kon het verschil echter niet maken in de vorm van een treffer. Lieke Martens begon op de bank bij FC Barcelona, maar had als invaller wel haar waarde. De Limburgse kwam twintig minuten voor tijd in het veld en tekende na 85 minuten met een stiftje voor de 4-1 eindstand. Miedema werd overigens na 55 minuten al gewisseld.

FC Barcelona leidde bij rust al met 2-0 dankzij doelpunten van Mariona Caldentey en Alexia Putellas Segura. Vlak na rust maakte Asisat Lamina Oshoala er zelfs 3-0 van. Frida Leonhardsen-Maanum deed op aangeven van invalster Tobin Heath nog wat terug namens Arsenal, 3-1. Martens zorgde met de 4-1 voor het slotakkoord, al had het ook nog 5-1 kunnen worden. Putellas miste diep in blessuretijd echter een strafschop.

FC Barcelona is na de 4-1 overwinning overigens geen koploper in groep C. De andere wedstrijd in de groep tussen Hoffenheim en Køge werd met ruime cijfers gewonnen door de Duitse club (5-0). In de tweede speelronde neemt Arsenal het in eigen huis op tegen Hoffenheim. FC Barcelona gaat op bezoek bij Køge.