VIDEO | Samenvatting: Ajax wint en gaat met KNVB Beker naar huis

De vrouwen van Ajax hebben gedaan wat de mannen na hebben gelaten en hebben de KNVB Beker gewonnen ten koste van PSV. Het werd uiteindelijk 1-2 in het voordeel van de Amsterdammers.

Het duel begon met kansen voor de Eindhovenaren. Ajax zette daar in de tiende minuut een schot van Nadine Noorman tegenover. Hierna nam Ajax het initiatief in handen en dat leidde uiteindelijk tot de openingstreffer in minuut 39. Na een fraaie aanval was het Noordam die de 1-0 op het bord zette.

In de tweede helft kwam PSV beter in de wedstrijd te zitten. Via een typische spitsengoal van Amalie Thestrup kwamen de Eindhovenaren in minuut 74 langszij. Lang kon er niet worden genoten van de gelijkmaker. In minuut 76 was het alweer raak voor Ajax: Romee Leuchter kopte de bal binnen in de verre hoek.

PSV ging nog op jacht naar een nieuwe gelijkmaker, maar tot een echte grote kans kwam het niet meer. Het bleef bij 1-2 waardoor Ajax er met de beker vandoor ging.

Opstelling Ajax: Van Eijk; Van der Gragt, Van der Most, Doorn; Spitse, Noordam; Van de Velde, Bakker; Grant, Leuchter, Pelova.

Opstelling PSV: Alkemade; Rodriguez, Waldus, Van den Berg, Levels, Biesmans, Van Lunteren, Brugts, Pattiwael, Thestrup, Bross

Lees meer:
0 reacties