VIDEO | Samenvatting: Ajax Vrouwen wint finale Eredivisie Cup

Ajaxeredivisiecupop 606abb76025c3
Ajaxeredivisiecupop 606abb76025c3 Foto: © Orange Pictures

Titelverdediger FC Twente Vrouwen heeft zondag de strijd om de Eredivisie Cup verloren. In Amsterdam bleek Ajax Vrouwen net iets te sterk: 3-2. Daardoor komt er een einde aan een knappe reeks van de ploeg van trainer Tommy Stroot.

De Tukkers waren namelijk al 14 (!) wedstrijden op rij ongeslagen, maar de thuisclub kwam op De Toekomst al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Nikita Tromp. Niet veel later ontsnapte Van der Gragt aan een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Renate Jansen. Na een half uur zorgde Van den Bighelaar vervolgens voor de tweede treffer.

De Tukkers kwamen vlak voor rust nog op gelijke hoogte door doelpunten van Fenna Kalma en Sisca Folkertsma. De winnende treffer viel uiteindelijk al snel na rust. Een bekeken schot van Van den Bighelaar verdween in het zijnet, waardoor Ajax Vrouwen uiteindelijk de finale van de Eredivisie Cup wist te winnen.