VIDEO | Roord scoort in doelpuntrijk duel tussen Chelsea en Wolfsburg

Roord 615ea6f6945f7

Jill Roord heeft woensdagavond haar waarde bewezen voor VfL Wolfsburg. De Nederlandse middenveldster scoorde in het Champions League-duel met Chelsea. Het treffen eindigde in 3-3.

Roord had, net als Dominique Janssen, een basisplaats bij Wolfsburg, dat als underdog afreisde naar Londen. Chelsea kwam ook op voorsprong dankzij een treffer van de Australische Samatha Kerr, maar Wolfsburg boog de score voor rust om. Tabea Wassmuth tekende voor de 1-1, waarna Roord de Duitse ploeg op voorsprong zette.

Na rust werd het zelfs 1-3 via Wassmuth, maar Chelsea toonde veerkracht. Bethany England maakte al snel 2-3. Roord werd na zeventig vervangen door landgenote Shanice van de Sanden en Wolfsburg leek de zege naar zich toe te trekken. In blessuretijd ging het echter mis, doordat de Deense Pernille Harder voor de gelijkmaker binnenwerkte, na een fout van Janssen. Bij Chelsea bleef Aniek Nouwen negentig minuten op de bank. Ook Joëlle Smits (Wolfsburg) kwam niet in actie.