VIDEO | Roord schiet Manchester City naar volgende bekerronde

Manchester City heeft zich na een ruime zege gemeld in de volgende ronde van de FA Cup. Durham, dat uitkomt in de Championship, was geen partij voor de ploeg uit Manchester.

City-coach Gareth Taylor had in Durham basisplaatsen over voor Kerstin Casparij en Jill Roord. Al na zeven minuten was vervolgens de ban gebroken. Op aangeven van Chloe Kelly tekende Laura Coombs voor de 0-1. Vlak voor de rust maakte Roord haar eerste treffer van de middag.

Met nog twintig minuten te gaan zorgde Roord voor de 0-3 en dus haar tweede treffer van het duel. Mary Fowler bepaalde de eindstand op 0-4. Roord speelde de gehele wedstrijd mee, terwijl Casparij tien minuten voor tijd naar de kant werd gehaald.

"Ik ben blij met de overwinning en blij dat ik er twee heb kunnen scoren", reageerde Roord na afloop via de clubkanalen. "Bij het eerste doelpunt stond ik vrij. Chloe gaf de bal door en ik raakte hem heel goed. De tweede kwam door echt goed spel van Hempo (Lauren Hemp, red.). Iedereen is enthousiast over de tweede helft van het seizoen en dat kon je zien", zei de aanvallende middenveldster.

Lees meer:
0 reacties