Samenvatting: Reiten schiet Chelsea naar overwinning op Lyon

Chelsea heeft de nipte voorsprong te pakken in de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. De club uit Londen won woensdagavond met 1-0 op bezoek bij Olympique Lyon.

De eerste mogelijkheid was voor Olympique Lyon, maar na 28 minuten was het raak voor de Blues. Een fraaie actie van Erin Cuthbert, die Damaris Egurrola door de benen speelde, zorgde voor een goede aanval voor Chelsea. Guro Reiten kreeg uiteindelijk de bal en schoot fraai raak. Niet veel later trof Lauren James het aluminium.

Na 45 minuten stond het 0-1 en dat zorgde bij onvrede voor Damaris. "Eén foutje en ze scoren. We moeten het beter doen. Dit is niet genoeg. We spelen goed, maar het is niet genoeg voor de Champions League", was haar oordeel bij rust. Na de pauze waren er kansen voor beide ploegen. Daniëlle van de Donk viel in en zij was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker.

Die viel echter niet, waardoor Chelsea met een nipte voorsprong richting de tweede kwartfinale gaat. Die staat voor komende donderdag op het programma.