VIDEO | PSV wint in Eredivisie Cup overtuigend van PEC Zwolle

Kuijpers 5fbd80aaccb74
Kuijpers 5fbd80aaccb74 Foto: © Orange Pictures

PSV heeft in de derde ronde van de Eredivisie Cup overtuigend gewonnen van PEC Zwolle. Op PSV Campus De Herdgang werd het uiteindelijk 6-1 voor de ploeg van trainer Rick de Rooij.

In Eindhoven was het PEC Zwolle dat razendsnel op voorsprong kwam. Captain Dominique Bruinenberg schoot, via het been van een PSV-speelster, de bal achter doelvrouw Sari van Veenendaal.

De Zwolse ploeg had daarna het betere spel, maar PSV werd sterker en maakte na 36 minuten spelen de gelijkmaker. Het was Joëlle Smits die de 1-1 op het scorebord zette. Niet veel later kwamen de Eindhovenaren voor het eerst op voorsprong via Amy Harrison.

Na de pauze was PSV de betere ploeg en dat betaalde zich uit in doelpunten. Direct na rust maakte Jeslynn Kuijpers de 3-1. Ook Laura Strik, die deze zomer terugkeerde bij de Eindhovense ploeg, pikte een doelpuntje mee.

Niet veel later kopte Esmee Brugts de vijfde PSV-goal binnen, waarna Kuijpers op fraaie wijze de 6-1 maakte. In het laatste kwartier van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig meer, waardoor het uiteindelijk bij die stand bleef.

Lees meer:
0 reacties