VIDEO | PSV begint seizoen met drie punten na zege op PEC Zwolle

Op psv pec zwolle 61293fb95aeb2
Op psv pec zwolle 61293fb95aeb2 Foto: © Orange Pictures

PSV is het nieuwe seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen begonnen met een overwinning. De Eindhovenaren versloegen vrijdagavond PEC Zwolle met 3-0.

In Eindhoven opende Esmee Brugts na twintig minuten spelen de score. Vlak voor rust verdubbelde Desiree van Lunteren, die deze zomer overkwam van Ajax, de marge. PEC Zwolle, dat met elf speelsters die allemaal in deze eeuw geboren zijn speelde, kreeg wel kansen, maar wist deze niet te benutten.

In de tweede helft kreeg PSV-aanwinst Amelie Thestrup een grote mogelijkheid, maar keepster Moon Pondes had een heerlijke redding in huis. Verder waren er kansen voor onder meer Nadia Coolen, maar het was Maxime Snellenberg die uiteindelijk de 3-0 maakte en daarmee de drie punten voor PSV bevestigde.

Scoreverloop:
20' 1-0 Esmee Brugts
45' 2-0 Desiree van Lunteren
90' 3-0 Maxime Snellenberg