VIDEO | Philips Stadion geeft PSV vleugels: ruime overwinning op ADO

Psv ado den haag philips stadion 609ed8dd07209
Psv ado den haag philips stadion 609ed8dd07209 Foto: © Pro Shots

PSV beleefde vrijdagavond een avond om van te dromen. De ploeg debuteerde in het Philips Stadion en boekte daar een ruime zege.

ADO Den Haag werd met maar liefst 6-2 verslagen. Na een paar minuten spelen kreeg PSV de eerste mogelijkheid. Aniek Nouwen deed een poging; Pleun Raaijmakers haalde de bal voor het doel weg. Niet veel later was het alsnog raak. Via het been van Amber Verspaget opende Joëlle Smits de score.

Aan de andere kant kreeg ADO Den Haag twee kansen. Jannette van Belen schoot naast en daarna belandde de bal voor de voeten van Shanique Dessing. Haar poging ging nét naast. Daarna was het weer aan PSV. Smits wist wel raad met een penalty, die werd gegeven na een handsbal.

Daarna kwam de naam van Romée Leuchter op het scorebord. De jonge aanvalster schoot prachtig raak: de bal vloog er via de onderkant van de lat in. Nog voor de rust deed ADO Den Haag wat terug. Gwyneth Hendriks benutte een strafschop.

PSV liet zich echter niet uit het veld slaan en scoorde in de laatste minuut van de eerste helft nog twee keer, via Naomi Pattiwael en Smits. In het tweede bedrijf probeerde ADO Den Haag wat terug te doen en in de 67e minuut lukte dat ook. Invalster Manon van Raay maakte op fraaie wijze de 5-2.

Uiteindelijk had de ploeg van trainer Sjaak Polak niet meer te bieden. Smits completeerde in de 78e minuut haar hattrick en bepaalde de eindstand daarmee op 6-2. Door de zege blijft PSV in het spoor van koploper FC Twente. Daarnaast is de ploeg ook dichtbij deelname aan de UEFA Women's Champions League.

Als PSV in de volgende speelronde een punt pakt tegen Ajax, heeft het het Champions League-ticket binnen.

Scoreverloop:
12' 1-0
Amber Verspaget (e.d.)
32' 2-0 Joëlle Smits (p.)
38' 3-0 Romée Leuchter
43' 3-1 Gwyneth Hendriks (p.)
44' 4-1 Naomi Pattiwael
45+' 5-1 Joëlle Smits
67' 5-2 Manon van Raay
78' 6-2 Joëlle Smits