VIDEO | Pelova en Miedema winnen met Arsenal topduel met United

Arsenal heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Barclays Women's Super League. In een uitverkocht Emirates Stadium werd de kraker tegen Manchester United gewonnen: 3-1.

Arsenal begon met Victoria Pelova aan het duel en kende een onrustige openingsfase. Manchester United kreeg kansen op de openingstreffer, maar na tien minuten spelen lag de bal aan de andere kant in het net. Geyse scoorde zeer ongelukkig een eigen doelpunt, waardoor Arsenal aan de leiding kwam.

In de 35e minuut volgde de 2-0. United probeerde de bal weg te werken, maar gaf zo onbedoeld een voorzet op Cloé Lacasse. De Canadese aanvalster kopte raak. Op slag van rust werd nog een penalty gegeven, waar Kim Little wel raad mee wist. Daarmee was een ruime overwinning van Arsenal een feit.

United kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, maar scoorde in de blessuretijd nog de eretreffer: 3-1. Pelova speelde de eerste helft mee en werd in de rust gewisseld. Vivianne Miedema ontbrak de afgelopen wedstrijden met knieklachten, maar speelde zaterdag een kwartier mee.

Lees meer:
0 reacties