Welkom op onze nieuwe website!

VIDEO | Oranje tapt uit ander vaatje en wint ruim van Australië

Oranjeleeuwinnen 5 0 australie 6075e0f24f04c
Oranjeleeuwinnen 5 0 australie 6075e0f24f04c Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen hebben het verlies tegen Spanje goed verwerkt. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won dinsdagavond met maar liefst 5-0 van Australië.

Waar Oranje niks in te brengen had tegen Spanje, was dat tegen de ‘Matildas’ wel anders. De Leeuwinnen waren oppermachtig in Stadion De Goffert in Nijmegen. Al na vijf minuten stond de eerste treffer al op het scorebord. Mary Fowler leverde de bal in, waarna Vivianne Miedema op aangeven van Lieke Martens een kans kreeg.

De poging van de spits werd nog geblokt door keepster Mackenzie Arnold, maar Miedema heroverde de bal en kon afleggen op Jill Roord. De middenveldster kon makkelijk de 1-0 maken. Aan de andere kant werd het daarna eventjes spannend nadat Sari van Veenendaal een slippertje maakte, maar het leverde geen kans op voor Australië.

De ploeg van Wiegman zette vervolgens weer een tandje bij. Martens brak uit en gaf voor, maar die bal kwam niet aan. Na twintig minuten spelen was de aanvalster alsnog trefzeker. Martens scoorde een klassieke ‘Martens-goal’. Ze draaide naar binnen en schoot van afstand raak, al was die treffer vooral Arnold aan te rekenen, aangezien de doelvrouw de fout in ging met haar redding.

Oranje kreeg daarna mogelijkheden op meer. Martens gaf voor op Roord, die net te kort kwam om de bal goed te raken en daarmee Arnold te verschalken. Uiteindelijk stond er bij de rust nog wel 3-0 op het scorebord. Sherida Spitse veroverde de bal met een sliding, waarna Miedema de bal oppakte en vervolgens Jackie Groenen vond. De nummer veertien schoot in de verre hoek raak. Er volgden nog kansjes via Martens, Roord en Spitse, maar zij waren in de laatste minuten van de eerste helft niet trefzeker.

Na de rust werd duidelijk dat Australië een andere tactiek hanteerde. De ploeg van bondscoach Tony Gustavsson werd meer fysiek en feller. Dat leidde tot een grote kans voor Caitlin Foord. De aanvalster van Arsenal schoot voorlangs. Aan de andere kant was het de andere aanvalster van Arsenal, Miedema, die het doel van Arnold onder vuur nam. De Australische goalie boktste de bal weg, waarna Daniëlle van de Donk in het zijnet schoot.

De Leeuwinnen openden vervolgens de jacht op meer goals. Zo was er een poging van Groenen en een reuzekans voor Van de Donk. In een fraaie aanval vond zij Miedema, die daarna Van de Donk weer bereikte. De middenveldster werkte op miraculeuze wijze de bal echter niet binnen. Met nog zo’n twintig minuten te spelen maakte Oranje het karwei af.

Martens had een goede bal op Lineth Beerensteyn in huis. De invalster was eerder bij de bal dan Arnold en wipte de bal fraai over haar heen: 4-0. Drie minuten later kon het Nederlands elftal nog een keer juichen. Van de Donk kon simpel binnentikken, nadat Dylan Holmes de bal zo bij haar inleverde.

Holmes kreeg daarna nog een kans om haar fout goed te maken, maar van dichtbij schoot ze naast. Uiteindelijk bleef het dus bij een 5-0 zege voor de Leeuwinnen, al kreeg de ploeg van bondscoach Wiegman nog wel kansen op meer.

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal, Van Dongen, Nouwen, Van der Gragt, Janssen (62' Van Es), Groenen (82' Folkertsma), Van de Donk, Spitse (46' Beerensteyn), Martens (82' R. Jansen), Miedema (73' Snoeijs), Roord

Opstelling Australië: Arnold, Raso (62' Gielnik), Kennedy, Alleway, Goad, Luik, Van Egmond, Fowler (46' Holmes), Foord, Kerr, Checker

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand