VIDEO | Olympique Lyon heeft spectaculaire comeback in huis tegen PSG

Olympique Lyon heeft zaterdag de eerste halve finale in de UEFA Women's Champions League gewonnen. In eigen huis knokte de ploeg van Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk zich in de laatste tien minuten terug tegen Paris Saint-Germain: 3-2.

Aan de zijde van Lyon had Egurrola een basisplaats, Van de Donk viel na een klein uur spelen in. Jackie Groenen stond bij Paris Saint-Germain in de basis, waar Lieke Martens een kwartier voor tijd haar rentree maakte na een blessure. Op slag van rust konden zij juichen met hun ploeggenoten. Marie-Antoinette Katoto opende de score. Direct na de pauze maakte de Franse topspits er ook 0-2 van namens PSG.

Daardoor leek er geen vuiltje aan de lucht voor PSG in de eerste halve finale. Lyon gaf zich echter niet gewonnen. In de laatste tien minuten knokte de thuisploeg zich alsnog naar de zege. Kadidiatou Diani maakte de 1-2, waarna Melchie Dumornay tekende voor de gelijkmaker.

Met nog zo'n vier minuten reguliere speeltijd te gaan, zette Amel Majri het Groupama Stadium op zijn kop. Door haar treffer heeft Lyon een nipte voorsprong in aanloop naar de tweede halve finale, die op 28 april gespeeld wordt.

Lees meer:
0 reacties