VIDEO | Merel van Dongen wint Spaanse beker na bizarre ontknoping

Merel van Dongen mag zich met Atlético Madrid bekerwinnaar noemen. Atléti kende zaterdagavond een bizarre ontknoping tegen stadsgenoot Real Madrid.

Real Madrid kwam na 31 minuten op voorsprong via Sandie Toletti, waarna Ivana Andrés in de tweede helft de 2-0 maakte. Daar leek het lang bij te blijven en tot twee minuten voor het laatste fluitsignaal ging Real uit van de winst van de Copa de la Reina. Atléti knokte zich echter in de absolute slotfase nog terug. In de 88e minuut tekende Lucía Moral voor de 2-1.

In de vijfde minuut van de blessuretijd maakte Estefanía Banini de gelijkmaker. Daarna volgde de extra tijd, waarin niet werd gescoord. Penalty's moeten daarna een winnaar uitwijzen en dat bleek het Atlético van Van Dongen. De Nederlandse verdedigster speelde 67 minuten mee bij de uiteindelijke bekerwinnaar.