VIDEO | Martens en Groenen naar CL-kwartfinale door late eigen goal

Jackie Groenen en Lieke Martens staan met Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Dat is het gevolg van een bizarre ontknoping in het duel met Bayern München.

In München kwam de thuisploeg na iets meer dan een halfuur spelen op voorsprong via Giulia Gwinn. Door een treffer van Tabitha Chawinga mocht Paris Saint-Germain weer hopen op de volgende ronde. Twee minuten later viel de 2-1. Sydney Lohmann leek Bayern München naar de kwartfinales te schieten, maar twee minuten voor tijd ging het mis.

Georgia Stanway scoorde een eigen doelpunt, waardoor het duel in 2-2 eindigde. Paris Saint-Germain zag ondertussen Ajax op 2-1 komen tegen AS Roma en kon na het laatste fluitsignaal opgelucht ademhalen. De ploeg uit Parijs eindigde als groepswinnaar, gevolgd door nummer twee Ajax. Bayern München moest het doen met een derde plaats.

Bij Bayern bleef Jill Bayings negentig minuten op de bank. Groenen begon in de basis bij Paris Saint-Germain, maar werd na 74 minuten gewisseld. Martens maakte tien minuten na de rust haar opwachting.

Lees meer:
0 reacties