VIDEO | 'Makkelijk Scoren' steekt draak met Miedema en Spitse

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © Pro Shots

In het satirische sportprogramma 'Makkelijk Scoren' stond Diederik Smit stil bij het gebruik van gifjes door voetbalclubs. De ploegen gebruiken de gifjes bij doelpunten, iets wat ze ook bij de OranjeLeeuwinnen doen.

"Bijna alle clubs hebben tegenwoordig van bijna elke speler een gifje klaarliggen voor het geval dat 'ie scoort", begint Smit. Hij laat vervolgens voorbeelden zien van FC Twente, Feyenoord en de 'kleinere clubs' Heracles Almelo, Ajax en TOP Oss", deelt hij een klein sneertje uit naar de Amsterdamse club.

Ook bij de vrouwen gebeurt het, zo merkt Smit op. "Sherida Spitse van Ajax. En het leuke is: je kan aan die gifjes dus ook zien of iemand vaak scoort of niet. Want Spitse die scoort niet zo vaak, dus die viert het heel uitbundig", zegt hij terwijl hij wijst naar het gifje van Spitse.

Vervolgens komt er een gifje van Spitse bij Oranje voorbij. "Hier ook, voor het Nederlands elftal: superblij", zegt Smit. "Terwijl, als je dat vergelijkt met de topscorer aller tijden van Oranje, Vivianne Miedema. Ja, voor haar is het toch iets minder bijzonder, want ze scoort gewoon heel vaak. Ze doet wel echt haar best om blij te zijn", aldus de cabaretier bij het zien van het gifje van Miedema. "Maar ja, meer dan dit wordt het niet."

Lees meer:
0 reacties