VIDEO | Le Sommer scoort wereldgoal, Egurrola geeft assist bij zege

Olympique Lyon behoudt de ongeslagen reeks in de Division 1. De Franse topclub was zondagavond met ruime cijfers te sterk voor Paris FC: 1-6.

De mooiste goal van de avond viel al in de eerste minuut. Eugenie Lé Sommer scoorde op schitterende wijze. De Franse aanvalster nam de bal aan met de borst, wipte 'm over haar directe tegenstander heen en volleerde vervolgens hoog binnen. Paris FC herstelde zich na de snelle tegengoal en maakte na een halfuur spelen de 1-1.

Nog voor rust rekende Olympique Lyon echter af met de club uit Parijs. Ada Hegerberg zette de gasten weer op voorsprong, waarna Le Sommer haar tweede van de avond scoorde. Na de pauze werd er nog drie keer gescoord. Ook Hegerberg was voor de tweede keer trefzeker, waarna Sara Däbritz de 1-5 op het scorebord zette.

Het slotakkoord kwam op naam van Kadidiatou Diani, die op aangeven van Damaris Egurrola scoorde. Egurrola speelde overigens de gehele wedstrijd mee. Daniëlle van de Donk ontbrak in de wedstrijdselectie van Lyon. Door de zege is de Franse topclub nu alleen koploper en laat het Paris FC achter zich op de ranglijst.

Lees meer:
0 reacties