VIDEO | Kop maakt debuut bij Leicester in bekerduel tegen City

Lize Kop heeft woensdagavond haar officiële debuut bij Leicester City gemaakt. De Nederlandse goalie stond onder de lat in de Conti Cup-wedstrijd tegen het Manchester City van Jill Roord en Kerstin Casparij.

Kop is pas sinds recent weer helemaal fit, nadat ze eerder kampte met een hersenschudding. Woensdagavond begon ze dus in de basis, evenals Casparij aan de zijde van Manchester City. De Foxes kwamen in Manchester vlak voor rust op een 0-2 voorsprong. Janice Cayman opende na 40 minuten spelen de score, waarna Sophie Howard voor de 0-2 zorgde.

Die voorsprong gaf Leicester toch nog weg. Deyna Castellanos maakte de 1-2 en Laura Coombs tekende in minuut 70 voor gelijkmaker. Casparij was toen al gewisseld, terwijl Roord in de 63e minuut in het veld kwam. Na negentig minuten stond er nog altijd 2-2 op het scorebord, waardoor er penalty's genomen werden.

Kop maakte dat niet meer mee. Zij ging in de blessuretijd naar de kant, zodat keepster Janina Leitzig onder de lat stond bij de strafschoppenserie. Het bleek een goede zet van Leicester-coach Willie Kirk. Leitzig stopte drie penalty's, waardoor de Foxes een puntje extra overhielden aan het gelijke spel.

Lees meer:
0 reacties