VIDEO | Knol presenteert thuistenue van Fortuna voor komend seizoen

Anna Knol showt het nieuwe thuisshirt van Fortuna Sittard
Anna Knol showt het nieuwe thuisshirt van Fortuna Sittard Foto: © Screenshot Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft dit weekend het nieuwe thuistenue voor komend seizoen gepresenteerd. Namens de vrouwentak showt Anna Knol het nieuwe shirt.

Fortuna Sittard zal ook komend seizoen actief zijn in de Azerion Vrouwen Eredivisie, al doen de Limburgers dat wel met flink wat minder budget. Naar verluidt moet de club de begroting ongeveer halveren. Fortuna treedt ook in de volgende voetbaljaargang aan in een geel-groen shirt.

Volgens Fortuna is er dit jaar gewerkt aan een manier om het tenue een 'meer premium gevoel te geven'. "Dit is bewerkstelligd door unieke details in het shirt te verwerken en gebruik te maken van meer premium materialen in het shirt. Zo is het shirt gemaakt van een luxe stof waarin een fris patroon is verwerkt. Tevens zijn meerdere uitingen in het rubber op het shirt gedrukt, wat de uitstraling meer klasse geeft."

"Het broekje is ten opzichte van vorig jaar weer een tint lichter gemaakt, zodat deze beter aansluit op de huisstijlkleuren van Fortuna. Daarnaast bevat het broekje weer het clublogo en ook deze is in een rubberen variant erop gedrukt", meldt de club.

In de nek van het shirt zijn op een subtiele manier de slangen verwerkt, die in de wapens van de omliggende gemeentes terugkomen. Ook de slogan 'Pioneers Of Dutch Football' is aanwezig op het shirt: de positionering komt terug in de nek. "Verder is in de kraagjes van het shirt een Peruaans motiefje verwerkt, hiermee heeft het shirt een mooie verwijzing naar de St. Rosa Kapel wat een belangrijk historisch monument van de stad is."

Het nieuwe thuistenue is inmiddels verkrijgbaar. "De bedrukking van de naam en het rugnummer heeft dit jaar een klassieke uitstraling, dit om het premium gevoel van het shirt te versterken. Daarbij is in het rugnummer hetzelfde Peruaanse motiefje verwerkt, waardoor het shirt één mooi geheel is."

Lees meer:
0 reacties