VIDEO | Janssen bereikt met VfL Wolfsburg kwartfinales van CL

Dominique Janssen in het shirt van VfL Wolfsburg
Dominique Janssen in het shirt van VfL Wolfsburg Foto: © Pro Shots

Dominique Janssen heeft woensdag met VfL Wolfsburg de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League bereikt. Met de verdedigster als invalster werd er met 2-0 gewonnen van Lillestrøm SK.

Dat was voldoende na de eerdere 2-0 overwinning. Beide doelpunten werden nog in de eerste helft gemaakt. Het was Pia-Sophie Wolter die in de 43e minuut de score opende. Twee minuten later sloeg Ingrid Engen toe, die zo de eindstand op 2-0 bepaalde.

Janssen begon op de bank en viel in de 69e minuut in. De verdedigster kampte eerder met een rugblessure en werkt dus aan haar wedstrijdritme. VfL Wolfsburg-coach Stephan Lerch kon woensdag nog niet beschikken over Shanice van de Sanden.

De aanvalster zat de afgelopen periode in quarantaine, nadat ze in Suriname de uitvaart van haar vader bezocht. Vorige week mocht ze weer uit quarantaine, maar Van de Sanden moet eerst weer fit worden nadat ze vier weken niet heeft getraind.