VIDEO | Groenen en co komen goed weg en gaan naar bekerfinale

Jackie Groenen heeft zondag met Paris Saint-Germain de finale van de Coupe de France bereikt. Tegen stadsgenoot Paris FC moest er na een 3-3 gelijkspel een penaltyserie aan te pas komen.

Groenen stond zondag in de basis bij PSG, waar Lieke Martens ontbrak. Na een klein kwartier spelen was het Grace Geyoro die de gasten op voorsprong zette, maar Gaëtane Thiney deed in de 28e minuut vanaf elf meter wat terug namens Paris FC. PSG pakte vervolgens weer de leiding, maar in de laatste 25 minuten draaide Paris FC het om.

Sakina Karchaoui scoorde een eigen doelpunt, waarna Louna Ribadeira de 3-2 maakte namens de thuisploeg. Vijf minuten voor tijd was het Tabitha Chawinga die haar tweede goal maakte en dus de 3-3 op het scorebord zette. Uiteindelijk moesten er penalty's genomen worden. Clara Matéo en Thiney misten namens Paris FC, waardoor PSG zich mag opmaken voor de finale.

Daarin is Fleury 91 op zaterdag 4 mei de tegenstander. Die ploeg wist zaterdag in een penaltyserie af te rekenen met het Olympique Lyon van Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola.

Lees meer:
0 reacties