VIDEO | FC Twente uitgeschakeld in Europa na nederlaag tegen Benfica

Op benfica fc twente 613a5bdc1715e
Op benfica fc twente 613a5bdc1715e Foto: © Orange Pictures

FC Twente is er donderdagavond niet in geslaagd om de groepsfase van de UEFA Women's Champions League te halen. De Tukkers gingen met 4-0 onderuit op bezoek bij Benfica.

De heenwedstrijd in De Grolsch Veste eindigde vorige week in 1-1 en dus moest FC Twente in Portugal winnen om zich te plaatsen voor de groepsfase. De ploeg van trainer Robert de Pauw creëerde weinig grote kansen in de openingsfase van het duel. Aan de zijde van Benfica werden wat schoten gelost, maar gescoord werd er niet.

Tot aan de 43e minuut. Cloé Lacasse zette de 1-0 op het scorebord. Dat was tevens ook de ruststand. Na de pauze sloeg Benfica razendsnel toe. Binnen vijf minuten stond de Portugese ploeg op een 3-0 voorsprong. Nycola Raysla en Lacasse kwamen tot scoren.

FC Twente zette daar vrij weinig tegenover. De Tukkers probeerden wel aan te vallen, maar hadden het vizier niet op scherp. In de 72e minuut viel de genadeklap. Lacasse completeerde haar hattrick en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0. Benfica gaat daardoor door naar de groepsfase, voor FC Twente zit het Europese avontuur erop.

Scoreverloop:

Benfica 4-0 FC Twente
43' 1-0
Cloé Lacasse
47' 2-0 Nycole Raysla
50' 3-0 Cloé Lacasse
72' 4-0 Cloé Lacasse

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Casparij, Dijkstra, Van Es, Van der Wal, Van Dooren, Kaptein (65' Olislagers), Giesen (65' Van Schoonhoven), Stolze (46' B. Jansen), Kalma, R. Jansen